Ajatusten jatkeita


Kokoan tähän listana ilmaan jääneet ajatukseni Viestiliigan negaatiosta:

1. Miksi Viestiliiga ei ole kehittynyt? Ei ole ollut tahoa, joka olisi tuntenut liigan omakseen. Seurat välittävät omista tuotteistaan eikä SSL ole kokenut liigaa omakseen. Keitä jää jäljelle? Tämä ajatus voi olla myös yksi liigan perusvoimista: seuroja ei ohjailla ulkopuolelta vaan ne tarjoavat niitä tuotteita, joita haluavat tarjoilla.

2. Viestiliigaa ei tarvitse rakentaa huippuyksilöitä varten eikä edes kovia viestiseuroja varten. Jäljelle jäävät ne, jotka nauttivat pikkuviestien juoksemisesta. Tämän oivalluksen tulee olla liigan kantava voima. Liigan ei tarvitse palvella muita kuin näitä yksilöitä eikä olla yhtään enempää. Siinä tulee kuitenkin olla mukana jokin komponentti, joka kantaa sitä eteenpäin vuodesta toiseen.

3. Nimimuutos: Viestijyrä-liiga —> Jyräliiga. Yksinkertaisempi on toimivampi... :)

4. Viestiliigaa varten pitää muodostaa virallinen yhdistys, esim. Suomen Viestisuunnistus ry. Tämä on se elin, joka haluaa huolehtia liigasta, koska liiga on sen oma tuote. Jäseninä vannoutuneita viestimiehiä ja pikkuviestejä järjestävien seurojen edustajia ja muita kiinnostuneita. Näin saadaan hitsattua seurat, juoksijat ja muut tekijämiehet yhteen.

5. Esittämiäni Jyräliigan vaatimuksia ei pidä ottaa aivan pilkun päälle. Esim. jos ja kun SVS:n jäsenet ovat riittävän uhrautuvaisia työskentelemään OTO-henkisesti, yhdistyksen jäsenmaksut voidaan haluttaessa sijoittaa suoraan pienimuotoisiin palkintoihin (esim. kolme parasta vuoden mies- ja naisjyrää + yksi arvontapalkinto miehiin ja naisiin). Jäsenmaksun maksamisesta hyötyisi siis suoraan nostamalla liigan arvoa sekä lisäksi vain jäsenellä on mahdollisuus tulla valituksi johtokuntaan ja/tai erikoistehtäviin. Lisäksi nettisivuilla voisi olla pelkille jäsenille suunnattu ns. salainen keskustelupalsta.

6. Painotan edelleen, että en henk.koht. tule olemaan mukana käytännön toiminnassa ja toisaalta kaikki ideat ja nimiehdotukset ovat vapaasti käytössä. Ken tuntee sydämessään tämän asian tärkeäksi, ei muuta kuin hopi hopi järjestämään perustavaa kokousta ja valitsemaan puheenjohtajaa etc.! Aikaa ei ole yhtään liikaa, jos halutaan saada kaikki toimivaksi kautta 2008 ajatellen ja ehtiä keräämään muutamia kannatusjäseniäkin... ;)


Kirjattu ylös 15.3.2007.
Siirry pääsivulle.