Viestiliigan käytännön malli


Tässä esimerkki siitä, mitä Viestiliiga käytännössä olisi voinut olla vuonna 2007, jos sen suunnittelu olisi aloitettu jo kauan sitten. Tällöin vuoteen 2007 liittyvä haku olisi tapahtunut jo 2006 tai 2005.

Tämä malli on huipuille tarkoitettu malli. Siinä on lähdetty siitä, että kaikkia turhia päällekkäisyyksiä SM-, PM-, EM- ja MM-kisojen kanssa sekä näihin kisoihiin liittyvien valmennusleirien ja katsastuskisojen kanssa sekä SM-maastojen että Huippuliigan kanssa pyritään välttämään (koskien myös nuorten sarjoja). Toinen mallin perusperiaate on ajattelu, että kukin viesti valmistaa tulevia tärkeämpiä kisoja varten. Kolmas seikka on, että jotkut pyöräsuunnistukseen panostavat haluaisivat ehkä juosta myös Viestiliigaa. Mikäli näin ei ole, kilpailujen ajankohtiin saa vielä suurempaa joustavuutta.

Sarjat: Viestiliiga-sarjoja ovat H17— ja D17—. Tämän lisäksi voi olla kansallisia sarjoja.
Luonne: neljä vuodenaikaa — neljä kisaa

Viesti #1: vauhdikasta korttelia lumilla

Hakuajankohta: la 3.3.
Ajatus #1: pre-Spring-Cup (25.3.)
Ajatus #2: kovavauhtinen kortteliviesti
Osuudet: esim. miehissä viisi osuutta, 5—10 km
Televisiointi: koosteena

Viesti #2: yötä ja päivää keväällä

Hakuajankohta: pe 13.4. ja la 14.4.
Ajatus #1: pre-Tiomila (28.—29.4.)
Ajatus #2: yömiehet ja päivämiehet esiin
Osuudet: esim. miehissä perjantaina kaksi yöosuutta yhteislähdöllä ja lauantaina kolme päiväosuutta väliaikalähdöllä; pituudet 5—10 km
Televisiointi: koosteena

Viesti #3: sähäkkä iltasprintti alkukesän illassa

Hakuajankohta: pe 25.5.
Ajatus #1: pre-Jukola (16.—17.6.)
Ajatus #2: pre-SM-sprintti (3.6.)
Ajatus #3: tason laaja mittari
Osuudet: esim. miehissä yhteislähtönä klo 18 seitsenosuuksinen sprinttiviesti; lyhyet osuudet mahdollistavat osallistumisen lauantain SM-pyöräsuunnistusviestiin tai sunnuntain SM-erikoispitkään
Televisiointi: suorana

Viesti #4: vaihtelevaa alkusyksyssä

Hakuajankohta: pe 31.8. ja la 1.9.
Ajatus #1: pre-SM-viesti (23.9.)
Ajatus #2: pre-SM-keskimatka (22.9.)
Ajatus #3: pre-SM-yö (14.—15.9.)
Ajatus #4: erikoismiehet esiin
Osuudet: esim. miehissä perjantai-illalla yhteislähtönä kaksi 60 min yöosuutta, lauantaina väliaikalähtönä iltapäivällä kaksi keskimatkan osuutta + kaksi sprinttiosuutta + yksi 60 min osuus (= seitsemän osuutta)
Muuta: Tarkoitus, että lauantaina pyöräsuunnistuksen SM-keskimatka aamupäivällä ja Viestiliiga iltapäivällä (sama kilpailukeskus). Juoksevat pyörämiehet voivat osallistua esim. sprinttiosuuksille. Järjestäjänä sama seura kuin pyöräpuolen hoitaja tai sitten seurayhtymä.
Televisiointi: koosteena tai lauantai suorana


Kirjattu ylös 6.3.2007.
Siirry pääsivulle.